Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pirilääset framilla

Sini Piri: Tapion Tuvan näyttelyssä Kolome 2+1 31.1.2024 asti! 

Taiteilijat Inkeri Julkunen, Sini Piri ja Mauri Laakkonen toivat töitään esille Tapion Tupaan Kalajoelle. Katso lisää: tapiontupa.fi Taidenäyttely Inkeri Julkunen, Sini Piri, Mauri LaakkonenTaidenäyttely Inkeri Julkunen, Sini Piri, Mauri Laakkonen 

 Jaakko Pirin musiikkia Lapua 1976 -elokuvassa ja vähän muuallakin!

Lapua 1976 on Etelä-Pohjanmaan kaikkien aikojen katsotuin elokuva, ohitettuaan vuoden 1989 Talvisota-elokuvan. Valtakunnallisesti elokuva on vetänyt marraskuun loppuun mennessä väkeä teattereihin 170 000 katsojan verran. Lapua 1976 on tositapahtumiin perustuva draamaelokuva ihmisistä, jotka joutuvat keskelle Lapuan patruunatehtaan räjähdystä.

 

Elokuva itsessään on eräs kaikkien aikojen elokuvatapauksista koko Suomessa. Tuotantoyhtiö on saanut tunnustuksena palkintoja jo tässä vaiheessa, kun elokuva vielä pyörii teattereissa. Elokuvan musiikkia on myös kehuttu laajasti. Ja musiikin puolella elokuvassa onkin sitten mukana Piriläästä verta.

 

Jaakko Piri yhdessä Tuomas ”Gary” Keskisen kanssa on merkittävässä roolissa elokuvan musiikin takana. Elokuvassa kuullaan Pirin ja hänen bändinsä HARMAA PARDON?in teoksia noin viidentoistaminuutin verran. Suurin osa musiikista on instrumentaalia, mutta kuullanpa siellä seassa mm. Pirin säveltämä ja sanoittama ”Kivet” kappale legendaarisen Juhamatin tulkitsemana. Lisäksi lopputeksteissä soi kokonaan HARMAA PARDON? -yhtyeen kappale: 40 Viimeistä henkäystä.

Ränneistä rock-musiikin pariin siirtyneellä Jaakko Pirillä on nykyään TJOY Entertainment niminen tuotantoyhtiö muiden liiketoimintojen jatkeeksi. Oman musiikin lisäksi yhtiö julkaisee myös muiden artistien musiikkia, sekä toimii audiovisuaalisena kumppanina asiakkailleen. Lapua 1976 -elokuvan soundtrack on tuotettu, julkaistu ja jaettu Pirin yhtiön kautta, niin digitaalisiin kanaviin kuin CD-versionakin. Spotifyssä soundtrack on kerännyt jo yli 200 000 striimiä ja 820 kappaleen CD-painos on liki loppuunmyyty.

Omien sanojensa mukaan parasta koko musiikkitouhussa on itse musiikin luomisprosessi ja uudet ihmiset keihin tämän vakavan harrastuksen myötä on saanut tutustua. Tällä hetkellä käynnissä on dokumenttiprojekti, johon HARMAA PARDON? tekee musiikin kokonaisuudessaan.

 

Lisätietoa                              Musiikkia elokuvasta Lapua 1976Musiikkia elokuvasta Lapua 1976

Internet:

www.tjoyenter.fi

www.lapua-elokuva.fi

 

Instagram:

@pirinjaska

@harmaapardon

@tjoy_entertainment

@lapuaelokuva

HARMAA PARDON? Spotifyssä:

 
LAPUA 1976 -soundtrack Spotifyssä:

Jaakko PiriJaakko Piri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toinenkin Jaakko menestyi: Jaakko Viitala voitti toisen kerran MM-kultaa Dynamic Shooting -haulikkolajissa Thaimaassa!

Edellinen kerta oli vuonna 2018. Nyt olosuhteet olivat kovemmat, lämpöä yli 30 C! Tuliaisina oli myös joukkuehopeaa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JoukkueJoukkue

 

 Jaakko vauhdissa...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sini Piri Riihimäen Galleria Tärinässä 30.6.2023 asti!

Taideteos "Oi Julia, oi Julia"Taideteos "Oi Julia, oi Julia"Taideteos "Koulumatkalla vuonna 1919"Taideteos "Koulumatkalla vuonna 1919"

Sini Pirin teokset "Oi Julia, oi Julia" ja  "Matkalla vuonna 1919 ", 

jälkimmäinen myynnissä, hinta 400 euroa. Molemmat sekatekniikkaa. 

Teokset ovat mukana "ROSKA  ART FAIR SUOMI" - yhteisnäyttelyssä. 

Näyttely on avoinna Riihimäellä Galleria Tärinässä (aivan Rautatieaseman kupeessa) 
6.6.- 30.6.2023.
 
----------------------
 
Kertomus töiden taustoista muutamalla lauseella: 
 
1. OI JULIA, OI JULIA
- Minua ovat pienestä pitäen kiinnostaneet kauniit karkkipaperit. 
Keräsin niitä nyt vihdoin useita vuosia ja juuri  tietynlaisia, kunnes sain niitä kasaan riittävästi työtäni varten. Kehittelin mielessäni useita ideoita taidetyön valmistukseen, kunnes päätin toteuttaa juuri tämän:
- Karkkipapereista ompelemani juhlava puku, joka tuo mieleen jopa Egyptin faaraoiden loistokkuutta, kuten eräs ystävistäni totesi. Kaulakoruna kimmeltää hajonneen tuulikellon osa. 
Kaikki mikä kiiltää ei ole kultaa, mutta roskakin voi olla yhtä kaunista kuin kulta. Miksi siis heittää kaikki sellainenkin pois, jonka voi kierrättää  jossakin, vaikkapa taiteessa? 
- Sini Piri
 
 
2. MATKALLA VUONNA 1919
Yli 100 vuotta sitten pienet jalat ovat kävelleet näillä  kengillä koulumatkoja niin pitkään,että varpaatkin ovat kasvaneet ulos kengistä. 1900-luvun alussa ei kaikilla suomalaisilla ollut varaa ostaa lapsilleen edes kenkiä. Mutta kouluun haluttiin mennä vaikka paljain jaloin! 
Alla olevan vuoden 1919 laskukirjan sivuilta  huomaamme, että ei kirjoissa ollut kovinkaan kivan näköisiä sivuja tarjolla pienille ekaluokkalaisille. Silti  laskemaan opittiin vaikka omia sormia hyödyntäen, kuten kirjan monissa  tehtävissä neuvotaan. 
- Sini Piri 

Oltermannimme voimamiehenä 2019
 Pentti Nestori PiriPentti Nestori Piri

Pentti Nestori Piri teki elokuussa 2019 maastavedon Suomen ennätyksen (60 kg) veteraanisarjassa 92-vuotiaana. Tämä suoritus raportoitiin mm. MTV3:n uutisissa,  Iltalehden sivuilla haastattelun ja videon kautta. Paul Birin videotallenne vedosta.

 

Muistolaatan paljastus 1995: Martti Pirin puhe

Kuuntele tallenne muistolaatan paljastuksesta

Pirin Sukuseuran kolmannen kokoontumisen v. 1995 Häjyylyjen yhteydessä paljastettiin nuijapäällikkö Pentti Pirin ja hänen puolisonsa Kaarinan muistolaatta Pirin talon pihapiirissä. (Martti Pirin puhe paljastustilaisuudessa sekä Härmä-seuran tervehdys 1995 (mp3 n. 7 min).)