Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pirilääset framilla

Sini Piri Riihimäen Galleria Tärinässä 30.6.2023 asti!

Taideteos "Oi Julia, oi Julia"Taideteos "Oi Julia, oi Julia"Taideteos "Koulumatkalla vuonna 1919"Taideteos "Koulumatkalla vuonna 1919"

Sini Pirin teokset "Oi Julia, oi Julia" ja  "Matkalla vuonna 1919 ", 

jälkimmäinen myynnissä, hinta 400 euroa. Molemmat sekatekniikkaa. 

Teokset ovat mukana "ROSKA  ART FAIR SUOMI" - yhteisnäyttelyssä. 

Näyttely on avoinna Riihimäellä Galleria Tärinässä (aivan Rautatieaseman kupeessa) 
6.6.- 30.6.2023.
 
----------------------
 
Kertomus töiden taustoista muutamalla lauseella: 
 
1. OI JULIA, OI JULIA
- Minua ovat pienestä pitäen kiinnostaneet kauniit karkkipaperit. 
Keräsin niitä nyt vihdoin useita vuosia ja juuri  tietynlaisia, kunnes sain niitä kasaan riittävästi työtäni varten. Kehittelin mielessäni useita ideoita taidetyön valmistukseen, kunnes päätin toteuttaa juuri tämän:
- Karkkipapereista ompelemani juhlava puku, joka tuo mieleen jopa Egyptin faaraoiden loistokkuutta, kuten eräs ystävistäni totesi. Kaulakoruna kimmeltää hajonneen tuulikellon osa. 
Kaikki mikä kiiltää ei ole kultaa, mutta roskakin voi olla yhtä kaunista kuin kulta. Miksi siis heittää kaikki sellainenkin pois, jonka voi kierrättää  jossakin, vaikkapa taiteessa? 
- Sini Piri
 
 
2. MATKALLA VUONNA 1919
Yli 100 vuotta sitten pienet jalat ovat kävelleet näillä  kengillä koulumatkoja niin pitkään,että varpaatkin ovat kasvaneet ulos kengistä. 1900-luvun alussa ei kaikilla suomalaisilla ollut varaa ostaa lapsilleen edes kenkiä. Mutta kouluun haluttiin mennä vaikka paljain jaloin! 
Alla olevan vuoden 1919 laskukirjan sivuilta  huomaamme, että ei kirjoissa ollut kovinkaan kivan näköisiä sivuja tarjolla pienille ekaluokkalaisille. Silti  laskemaan opittiin vaikka omia sormia hyödyntäen, kuten kirjan monissa  tehtävissä neuvotaan. 
- Sini Piri 
Oltermannimme voimamiehenä 2019
 Pentti Nestori PiriPentti Nestori Piri

Pentti Nestori Piri teki elokuussa 2019 maastavedon Suomen ennätyksen (60 kg) veteraanisarjassa 92-vuotiaana. Tämä suoritus raportoitiin mm. MTV3:n uutisissa,  Iltalehden sivuilla haastattelun ja videon kautta. Paul Birin videotallenne vedosta.

 

Muistolaatan paljastus 1995: Martti Pirin puhe

Kuuntele tallenne muistolaatan paljastuksesta

Pirin Sukuseuran kolmannen kokoontumisen v. 1995 Häjyylyjen yhteydessä paljastettiin nuijapäällikkö Pentti Pirin ja hänen puolisonsa Kaarinan muistolaatta Pirin talon pihapiirissä. (Martti Pirin puhe paljastustilaisuudessa sekä Härmä-seuran tervehdys 1995 (mp3 n. 7 min).)